Mer kunstkritikk til folket!

Gjennom et eksperimentelt samarbeid med byens kulturredaksjoner har Bergen Nå sørget for større kritikkmangfold under årets festivaler.

 

Byens aktive kulturredaksjoner har gjennom Bergen Nå blitt oppfordret (og subsidiert) til å ta i bruk nye stemmer og uerfarne kritikere i produksjon av flere kritikker/tekster.

Tekstene er blitt publisert på de ulike redaksjonenes plattformer på nett, og her er en samlet oppsummering. God lesning!

Venter/FiB/Ballade

Kunstløypen rundt Lille Lungaardsvann/Barn i Byen: www.barnibyen.no/bergen/aktuelt/april-juni-2019/har-dere-noe-for-barn-her/

Mimodramas/BIT20 Ensemble/Carte Blanche/FiB/Ballade: http://www.ballade.no/sak/litt-for-vagt-forsok-pa-etterlengtet-samarbeid/

Poesidigg/Nattjazz/EccoFlux/FiB/Ballade: http://www.ballade.no/sak/musikk-fra-utsiden/

ET!/FiB/Ballade: http://www.ballade.no/sak/spiselig-teater-for-barn/

YanaogYetien/FiB/Barn i byen: http://www.barnibyen.no/bergen/aktuelt/april-juni-2019/anmeldelse-yana-og-yetien/

 

 

 

 

 

 

Fra Bergen Nå sin festivaloppsummering på Logen Bar 4.juni
Foto: Henriette Moss
LES MER

GLADNYHET

Bergen Gå- appen har vært så stor suksess at Bergen kommune har besluttet å la den være aktiv fremover.

 

Det betyr at du kan gå på digital sentrums-safari og handle brosteinsvarer i hele sommer.

Følg med for oppdaterte treats!

LES MER

Bergen Nå er ute med egen podcast

 

Apple Podcasts // Spotify // Google Podcasts

 

 

 

 

I første episode tar vi en prat med Martine Onstad om hennes egen podcast og hvordan det er å legge ut om sitt privatliv i offentligheten. I tillegg til å være den ene halvdelen av podcasten «Sexløs og singel-ish» er Onstad også programleder i Radio5000 Bergen, tidligere P5 programleder og deltaker i TV2 serien «Singel».

Episoden ble tatt opp live ved Bergen Nå og Mainstreams stand utenfor Peer Gynt salen i Grieghallen under Nordiske Mediedager.

Produsert av Mainstream AS for Bergen Nå.

 

 

Lytt til første episode nå!

 

LES MER

40-h strømmefest

Neste helg stømmer Bergen Nå 40 timer non-stop konserter og kulturopplevelser til kafepaviljongen i Nygårdsparken.

 

Her får du oppleve live strømming av BIT 20/Carte Blanche/Festspillene, Monsamcique/Nattjazz og Bergen Big Bang/Nattjazz, i tillegg til en rekke nylig innspilte konserter fra Harmonien og Bergen Nasjonale Opera.

Dette blir høydepunktene:
Fredag
16.00: Offisiell åpning
20.00: Mimodramas (live)
22.00: Mosambique (live)
Lørdag
16.00: LOVE
19.00: Amoll-konserten 2018
21.00: Bergen Big Band (live)
Underveis blir det servert herlig mat fra lokale leverandører.

LES MER

1111 tok Nå-bussen!

1111 mennesker tok NÅ-bussen langs Lille Lungegårdsvann i helgen. Bare i løpet av de første timene hadde flere hundre testet den 350 meter lange ruten.

 

Over 500 bergensere prøvde den førerløse bussen i løpet av lørdagen og søndagen. Både BA og Bergens Tidende var til stede, sammen med mange spente passasjerer.

Bussen var med på å synliggjøre Bergen sitt fokus på grønn og bærekraftig transport. Bussen viser også hvordan framtidens transportløsninger kan bli.

Takk til Skyss og Applied Autonomy for at vi fikk dette til!

LES MER

Bergen Nå i Vaskerelven 8!

Nå flytter Bergen Nå inn i midlertidige lokaler i Vaskerelven 8.

 

 

Slik kommer slik enda tettere på publikum og innbyggere med alt det fantastiske Bergen sentrum har å by på, sa byråd Julie Andersland, sammen med Anna Elisa Tryti under åpningen mandag 20. mai.

Vi gir en arena til unge musikere, billettsalg- og info, utlån av el-sparkesykler, vi skal arrangerer lukkede fagseminarer og åpne publikumsarrangement.

Gjennom et tydelig samarbeid med byens festivaler skal vi; Dele. Koble. Nå

LES MER

Kulturministeren åpnet årets summit

«Dette arrangementet er i ferd med å bli et av de viktigste for meg som kulturminister å delta på», sa Trine Skei Grande under åpningen i dag, omkranset av Lise Christensens eventyrlige scenografi.

Bergen International Summit 2019 hadde den kreative kraften som overordnet tema.

 

LES MER

Velkommen til Bergen Nå 2019!

For andre år på rad inviterer Bergen kommune til mønstring i mai. I år eksperimenterer vi enda mer i samhandlingen mellom kunst, kultur og bymiljø.

 

 

Gjennom utprøving av nye byrom, rene transportalternativ og ikke minst den splitter nye Bergen Gå-appen ønsker vi at innbyggerne skal (gjen)oppdage sentrum og alle kulturskattene som finnes her.
I anledning mønstringen flytter Bergen Nå inn i Vaskerelven 8! Velkommen innom

Dele. Koble. Nå.

 

LES MER

Del Bergen Nå

Søndag 26. mai inviterer Bergen Nå alle innbyggere til en morsom lek med fremtidens kjøretøy!

 

Vi demonstrerer selvkjørende buss, låner ut el-sparkesykler og viser hvordan vi kan ta beina fatt på en underholdende og morsom måte.

Bli med på konkurransene og vinn flotte premier!

 

 

 

LES MER

Bergen Gå

Førnøyd prosjektleder Linda Børnes på første brukertesting av Bergen Gå. Appen som skal få flere innbyggere til å (gjen)oppdage små og store kulturskatter i Bergen sentrum.

 

 

 

Bildet er en selfie og capen er ny merch av året. Dele-Koble-Nå

 

LES MER

Bergen Nå på Nordiske Mediedager

Torsdag 9. mai er Bergen Nå tydelig tilstede på Nordiske Mediedager. Vi kjører blant annet langform «podcast om podcast» ledet av Christoffer Schelderup.

 

 

Her med gjestar og produsent Espen Morild. Foto: Ole Kristian Olsen

LES MER

Borealis ut til nytt publikum!

Borealis ble forlenget med en ekstra dag da Bergen Nå mandag etter festivalen viste en redigert versjon av familiforestillingen LOVE! til barnehager i kommunen. Boller og saft ble det også!

LES MER

Dele. Koble. Nå.

Mønstringen og nysatsingen Bergen Nå går over i en ny fase.

 

To intense uker med et tettpakket program og mye moro er over for denne gang. Tusen takk til alle som kom på streaming, hesjekino, Konsoll Nå, Jazzpuls, VR-rom, digital byvandring, hackathon og alt det andre kule som skjedde! Og tusen takk til ein haug med dyktige og kreative samarbeidspartnere. Dette har vært supergøy og lærerikt. Nå går Bergen Nå inn i en ny fase, prosessen med å digitalisere kunst- og kulturformidlingen.

Men viss du fremdeles vil ha litt mer, kan du heldigvis treffe oss på Bergenfest neste uke. Vi gleder oss til å samarbeide med festivalen!

LES MER

Vi sees på Bergenfest!

På Bergenfest samler Bergen Nå ulike aktører som tilbyr digitale løsninger for lekende formidling og læring av musikk. Du finner Bergen Nå-teltet i standområdet. Her kan du teste ut apper og se hvordan du kan påvirke din favorittmusikk. Kom og bli kjent med appene Oiid og Vibble.

Mer informasjon og spilleplan for Bergenfest finner du her.

Vibble

Vibble er en prisvinnende DJ-app som på en enkel måte lar deg mixe mellom favorittlåtene dine fra SoundCloud, leke med musikken ved å legge til lydeffekter, og oppdage ny musikk gjennom ukentlig oppdaterte spillelister. Vibble har mottatt unison hyllest fra internasjonal presse og omtales som en av de mest spennende nye musikkappene i verden. Appen har blitt kåret til et av de beste produktene på SXSW og er elsket av store aktører som Apple og Spotify. Last den ned gratis i App Store nå.

Oiid

Oiid is a premium music platform that allows fans to step inside their favorite songs in interactive ways.

Ever wonder what Freddie Mercury sounds like without the band behind him? Work the mixing board and uncover new layers by adjusting the volume on individual stems.

Kygo Life

Kygo Sound offer a wide range of quality audio products which embrace Scandinavian design. The items are sophisticated, with a minimalist design and a rich sound quality. Kygo Sound uses the newest audio technology to create the best user experience possible.

Kygo Sound leverer headset til standen. Disse selges til inntekt for Bergenfest stipendet etter festivalen.

Bergenfest 2018, 12. – 16. juni

Bergenfest starter med minifestival for de unge mandag 11. juni. På formiddagen entrer 2500 barnehagebarn Bergenfest Ung og får sin egen konsert med Silja Sol. Ved lunsjtid er det ungdomsskoleelevene sin tur, 8000 ungdommer får oppleve hiphopfest med Kjartan Lauritzen, Myra og MachoMayne.

Fra tirsdag startet festivalen for fullt, og har følgende åpningstider:

  • Tirsdag 12. juni: kl 16.00
  • Onsdag 13. juni: kl 16.00
  • Torsdag 14. juni: kl 16.00
  • Fredag 15. juni: kl 14.00
  • Lørdag 16. juni: kl 12.00

 

Bergen Nå 2018 markerer startskuddet for en ambisiøs satsing på digital formidling av kunst og kultur. Sammen med en rekke kunst- og kulturaktører viser Bergen kommune en by i endring, en fremoverlent og inkluderende kommune i samhandling med sine innbyggere.

Dele. Koble. Nå.

 

 

 

 

 

 

LES MER

Jazzpuls på Nattjazz!

Både publikum og musikere ble satt på prøve da Bergen Nå og Nattjazz gjennomførte Jazzpuls på Feriekolonien til USF Verftet.

Einar Sogstad (orgel), Anders Bitustøyl (bass) og Øyvind Skarbø (trommer) ble utstyrt med pulsmålere, og publikum fikk bestemme alt fra hvilke sanger som skulle spilles, sjangere og tempo.

Konserten utforsket møtet mellom sal og scene og publikum, og ga samtidig indikasjoner på hvor komfortable alle var. Ble musikerne ekstra stresset av å spille ukjent materiale? Likte publikum det de hørte?

Til sammen ble det en ny type konsert, hvor følelser ble visualisert på storskjem og ingen helt visste hva som kom til å skje. Prosjektet var en suksess og gir en god grobunn for nye ideer framover. Både publikum og musikere koste seg i varmen på Feriekolonien.

LES MER

Sommeridyll i Nygårdsparken

Godt vær og trivelig samvær i Nygårdsparkens nye paviljong da Bergen Nå og Festspillene sendte A-mollkonserten direkte fra Grieghallen forrige helg.

 

Både forbipasserende og naboer fikk oppleve Edvard Griegs tradisjonsrike konsert, i selveste jubileumsåret.

Pianisten Ah Ruem Ahn fra Sør-Korea var solist, hun vant Edvard Grieg Internasjonale Pianokonkurranse i 2016, og publikumsprisen. Bergen Filharmoniske Orkester var under sjefdirigent Edward Gardners stødige ledelse.

LES MER

Mange fikk glede seg over La Balle Rouge

Direkte fra Fana Kulturhus 1.juni fikk barn i barnehager og skoler oppleve den flotte forestillingen La Balle Rogue. Bergen Nå strømmet denne vakre og poetiske forestillingen til mange spente barn og elever.

 

La Balle Rouge dreier seg om to skumgummifigurer som treffes ved en rød ball. De forelsker seg, bygger et hjem, får søte skumgummibarn og glir fra hverandre igjen. Forestillingen tar for seg vanskelige følelser og livshendelser båret frem av dyktige dukkeførere og musikere.

Forestillingen ble i fjor kåret til Årets produksjon under Young Audiences Music Awards, og vant også prisen for beste mindre ensemble.

LES MER

Mange digitale byvandrere!

Det var stort oppmøte av glade og nysgjerrige innbygger når Bergen Nå inviterte til Digital Byvandring.

 

På mange forskjellige poster rundt Lille Lungegårdvann fikk folk oppleve hesjekino, snapchat- kurs, et digitalt kåseri av Frode Grytten, samt spise lefser, drikke kaffe og slå av en prat.

Mange hadde startet dagen på biblioteket med et digitalt sikkerhetskurs, og noen heldige fikk gratisbilletter til Grieghallen.

LES MER

Digital dugnad på Festplassen

På 30 timer skal det utvikles en digital delingsplattform. Vinnerne blir kåret i dag, tirsdag.

 

I går startet et stort Hackaton i teltet på Festplassen. Målet er å bygge en tidlig utgave av en digital delingsplattform for det som skjer innen kunst og kultur i Bergen. Deltagerne er delt inn i lag som har 30 timer på seg før de skal presentere sitt forslag.

– Det å kunne få muligheten til å kunne være med og bidra til en digital plattform der man bare kan gå inn med noen enkle trinn og finne veien til det som skjer i Bergen, hadde gitt meg en veldig mye, forteller deltager Olle Nyberg.

Brukertesting på Festplassen

Deltagerne har tatt kontakt med tilfeldige bergensere på Festplassen for å brukerteste ideene sine.

– Vi lager denne løsningen for at folk skal ha lyst til å bruke ideen vår. Da må vi høre med publikum om dette er noe som er interessant, sier Camilla Knutsen, som deltar på sitt første Hackathon.

Forslagene fra alle lagene presenteres i ettermiddag før en jury offentliggjør vinnerne. Det er premier i tre kategorier:

  • Beste konsept – 20.000 kr.
  • Beste brukergrensesnitt – 10.000 kr.
  • Beste «ut av boksen»-tankegang – 10.000 kr.

Bergen Nå

«Hackathon» er en del av «Bergen Nå» som er et samarbeidsprosjekt mellom Bergen kommune og Festspillene i Bergen.

Et hackathon er et helnatts-arrangement hvor utviklere, grafiske designere og andre møtes for å sammen løse en utfordring.

 

Foto: Andrew M.S. Buller.

 

 

En spent Camilla Knutsen er med på et Hackathon for første gang.

LES MER

Grieg til alle i Nygårdsparken

Magisk stemning da vi strømmet Amolls-konserten til Nygårdsparken søndag kveld.

 

I underkant av hundre lettkledde innbyggere, en håndfull hunder og noen glade barn fikk en intens og nær musikkopplevelse direkte fra en fullsatt Grieghallen.

LES MER

Vær med på innsiden av VR-loungen

Bli med inn i kunsten i Festspillene og Bergen Nås virtuelle kunstopplevelser i Grieghallens foajé.

Du kan se to unike kunstforestillinger!

Philharmonia Orchestra, London, ledet av sjefdirigent Esa-Pekka Salonen, sikter seg inn på publikum også utenfor den tradisjonelle konsertsalen. Du kan oppleve orkesterets første virtual reality-film, The Virtual Orchestra. Med hodetelefoner og et sett VR-briller blir du transportert til Southbank Centre i London og backstage med musikerne og dirigenten, før du blir plassert i sentrum av orkesteret mens de spiller den siste satsen av Sibelius’ femte symfoni.

Du kan også oppleve forestillingen «My Name Is Peter Stillmann», en fire minutter lang teaterforestilling inspirert av den amerikanske forfatteren Paul Austers bok «City of Glass». Ministykket kombinerer håndtegnet animasjon med banebrytende teknologi, og setter publikummeren i sentrum av den besynderlige fortellingen om Peter Stillmann og en motvillig privatdetektiv.

VR-loungen åpnet allerede på torsdag, men frykt ikke, du kan oppleve den alle dager frem til 6. juni (bortsett fra 2.juni). Se Pandora Films film og la deg friste til å prøve selv!

LES MER

«Gamere» i sommersol

Tross nydelig sommervær og strålende sol var det fullt liv på Konsoll Nå spillfest på Ricks i dag, lørdag.

 

Sammen med Spillmakerlauget inviterte vi store og små entusiaster til en minivariant av Konsoll-festivalen. De oppmøtte fikk prøve lokalproduserte dataspill, konkurrere seg i mellom og ikke minst møte skaperne av spillene.

Alle som er giret oppfordres til å besøke Konsoll-festivalen til høsten!

LES MER

Gründer-gatefest på OPPNÅ

Et femtitalls gründere og entreprenører fra Bergensregionen var til stede da Bergen Nå presenterte seg under OPPNÅ-arrangementet i Østre Skostredet torsdag formiddag!

Publikum fikk en forsmak på Innovasjonsuken OPP med presentasjoner av blant annet Bergen Nå-prosjektet med Linda Børnes og Michela Magas. Sistnevnte er en prisvinnende innovatør. Hun ble kåret til blant annet EUs kvinnelige innovatør 2017 for sitt arbeid med UK Design Innovation Lab Stromatolite og Music Tech Fest-plattformen.

I det fine været flyttet vi like godt buffeten utendørs, som seg hør og bør for den folkeglade gaten.

Innovasjonsuken OPP er en årlig feiring av entreprenørskap, i tett samarbeid med lokale samarbeidspartnere. Årets arrangement går av stabelen i september.

LES MER

Bergen Nå er i gang for alvor!

Det store startskuddet for Bergen Nå var Bergen Digital Summit onsdag morgen!

 

Kulturminister Trine Skei Grande var en av mange på scenen som lovet skjerpet fokus på digitalisering og innovasjon innen kunst-og kulturformidling. Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland var også tilstede, sammen med blant andre professor på BI Handelshøyskolen Anne-Brit Gran og Michela Magas.

Jammen fikk ikke Bergen litt skryt også. Ikke bare for det nydelige været, men også for sin fremoverlente satsing. Dette lover godt!

Magas kan du høre mer fra på OPPNÅ! i morgen, da Bergen Nå og Innovasjonsuken OPP slår hodene sammen for finne ut hvordan vi kan jobbe frem enda bedre digitale løsninger for innbyggerne. Les mer om arrangementet her.

 

Foto: Tine Rude

LES MER

De første effektene er kommet!

Se, så fine «Nå-ladere™» vi har fått! Skulle du ønske den var din?

Ta turen på ett av våre mange arrangement, så kan du bli en av flere heldige vinnere.

Vi har flere triks i ermet, og mange kule effekter er på vei.

LES MER

Slik så det ut da Bergen Nå ble lansert!

Under mønstringen «Bergen Nå» inviterer Bergen kommune og Festspillene til en rekke aktiviteter med digitalisering som tema. Du kan alle arrangementene i vår kalender.

 

– Bergen Nå vil vise i praksis hvordan kunst- og kulturfeltet tar en aktiv rolle i digitaliseringssamfunnet, med ett tydelig mål, å la selve kunsten nå ut til flere. Bergen kommune har som mål i den nye kunstplanen for 2018-2027 å bidra til at kunsten blir enda mer synlig og spredt til et større publikum, både nasjonalt og internasjonalt. Bergen Nå skal sette et tydelig startskudd for satsingen på digital formidling av kunst og kultur, sier byråd for klima, kultur og næring Julie Andersland.

Kunst og kultur til flere

Bergen er en by i endring, og flere digitale tjenester og løsninger er allerede en del av bergensernes hverdag. Under festivaldagene 23. mai – 6. juni inviterer Bergen kommune og Festspillene til en rekke publikumsrettede aktiviteter med digitalisering som tema.

Vi byr på over 30 arrangementer, blant annet hackathon på Festplassen, streaming av festspillkonserter til skoler og sykehjem, VR-lounge i Grieghallen, digital byvandring rundt Lille Lungegårdsvann, spillfestival på Ricks og familiearrangementer på biblioteket. Sammen med flere av byens kunst- og kulturaktører skal vi vise en by i endring, og du er invitert.

Foto: Katarina Lunde
LES MER

Bergen Nå!

Kjære alle sammen!

I dag, mandag 14. mai lanseres Bergen Nå. Endelig kan vi dele alle de morsomme og lærerike aktivitetene vi har planlagt med resten av byen!

Ved lanseringen i Amalies hage på biblioteket vil kulturbyråd Julie Andersland og festspilldirektør Anders Beyer presentere prosjektet, visjonene og et utvalg av arrangementene.

Samtidig slippes denne nettsiden ut til folk, slik at du kan få med deg alt om prosjektet og hva som skal skje.

 

Vi gleder oss!

LES MER