Laster Arrangementer
Dette event har allerede funnet sted.

En ny tid, nye tiltak, ny forståelse, nye måter å leve på. Et virusutbrudd har endret verden. Hva og hvordan har vi ikke de endelige svarene på. Men at det vil kreve innsikt, empati, kreativitet, kommunikasjon, kunnskap og hardt arbeid, kan vi garantere. Vi vil med årets digitale versjon av Bergen International Summit undersøke og løfte kunsten og kulturens rolle i arbeidet som ligger foran oss.

Toppmøtet innledes ved byrådsleder Roger Valhammer, byråd for kultur, mangfold og likestilling Katrine Nødtvedt og byråd for eldre, helse og frivillighet Beate Husa, sammen med styreleder i Festspillene i Bergen Thorhild Widvey og representanter for regjeringen ved statsminister Erna Solberg, kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja, helse- og omsorgsminister Bent Høie og utviklingsminister Dag-Inge Ulstein.

Koronakrisen startet som en helsekrise, en pandemi, der eldre er en særlig sårbar gruppe. Det er med stolthet vi kan presentere dr. Ipsit Vahia, førsteamanuensis i psykiatri ved McLean Hospital, som er tilknyttet Harvard Medical School. Dr. Vahia er hentet inn for å utfordre vår forståelse av og våre perspektiver på aldring og bruk av teknologi.

Pandemien er global, og ingen land eller byer er uberørt av krisen. Dr. Catarina Vaz Pinto, byråd for kultur i Lisboa, deler sine synspunkt fra et internasjonalt og lokalt perspektiv. Direktør i Norsk kulturråd Kristin Danielsen vil reflektere over sitasjonen i Norge nå og utfordringene som ligger foran oss.

De økonomiske og samfunnsmessige konsekvensene av koronavirusutbruddet er enorme og uoversiktlige. Professor i kulturøkonomi, Pier Lugi Sacco ved IULM universitet i Milano, og gjesteprofessor ved Harvard University, vil i sitt innlegg belyse på hvilken måte kunsten og kulturen kan være avgjørende i hvordan vi som samfunn møter og løser utfordringene som vil prege verden lenge framover.

I tillegg vil du få møte professor Bettina Husebø ved Institutt for global helse og samfunnsmedisin ved Universitetet i Bergen, direktør for Norges forskningsråd John Arne Røttingen, rektor ved Universitetet i Bergen Dag Rune Olsen og direktør for Festspillene i Bergen Anders Beyer. Kunstneriske innslag ved Einar Selvik fra Wardruna , billedkunstner Sissel Blystad, danser Daniel Mariblanca og musiker Kjetil Møster. Moderator er Harm-Christian Tolden, kommunaldirektør for kultur, mangfold og likestilling i Bergen kommune.

Bergen International Summit er et samarbeid mellom Bergen kommune, Festspillene i Bergen, Universitetet i Bergen og støttet av GC Rieber Fondene.