En elektronisk symfoni av bøker og bokstaver

Tid: 18:0019:30
Bergen Offentlige Bibliotek

Komponist og kunstner Gisle Martens Meyer, kjent fra elektronika-prosjektet Ugress, har laget et konsertverk basert på lyden av bøker, papir, hyller og biblioteker; ”Atrophy In The Key Of Dreaming Books”. Dette er en unik sjanse til å oppleve lyden av kunnskap i en cinematisk form på Bergen Offentlige Bibliotek.

Konserten introduserer et fascinerende univers av mikroskopiske lyder, mystiske teksturer, lekende rytmer og entusiastiske svermer av dansende bokstaver. Verket er satt sammen fra tusenvis av opptak av lyder i europeiske biblioteker, og en nitid utvikling av lyder og bok-baserte instrumenter i studio. Prosjektet fremføres i et 360 graders lydbilde, tett synkronisert med et live virtuelt kunnskaps-univers på lerret, som lever i takt med bøkene.

Martens Meyer er inspirert av Jon Bings fortellinger, Michael Endes Den Uendelige Historie og åpningen av filmen Ghostbusters, hvor kartotekkort flyr utover rommet. Med dette blir du med på en magisk reise, som utforsker lyden av fysisk kunnskap. I en digitaliserende verden mister vi et lydunivers? Hvordan høres det nye universet ut? Formen lyden kunnskapen på noen måte? Verket prøver å undersøke disse utfordringene, gjennom å se på soniske omgivelsene til informasjon fra en musikalsk vinkel. En slags symfoni, bare at nå er det bøker og biblioteker som er orkesteret – ikke strenger, buer og musikanter.

Samarbeidspartnere

Bergen Offentlige Bibliotek