Laster Arrangementer
Dette event har allerede funnet sted.

Johanna Lettmayer har fått støtte til å gjennomføre prosjektet «The Private Library IN THE LIBRARY», som er en videreføring av et konsept hun har jobbet med siden 2016. IN THE LIBRARY går ut på at hun inviterer norske og internasjonale kunstnere og fagpersoner inn i fysiske bibliotek, hovedsakelig biblioteket til Fakultet for kunst, musikk og design i Bergen.

Med utgangspunkt i egne kunstneriske praksiser gjennomfører kunstnerne ulike kunstprosjekter, eller deltar i samtaler om kunst og kunstbøker med utgangspunkt i biblioteksamlingene eller spesifikke bøker. Prosjektet er til nå gjennomført i 17 utgaver i ulike bibliotek foran et engasjert publikum. En rekke anerkjente kunstnere, musikere, kuratorer, økonomer og forleggere har deltatt, deriblant Hild Borchgrevink, Mathijs van Geest, Ana Marija Batista, Julie Jones og Mark Pezinger.

Hun vil nå ta prosjektet inn i private hjem, og etterlyser fotografier, tegninger, tekster og bokrelaterte kunstprosjekter fra publikums egne bokhyller, som skal presenteres hver onsdag gjennom en nettside, facebook og instagram i april og mai. Prosjektet videreutvikler et allerede etablert konsept som til nå har vært sterkt knyttet til et fysisk sted og menneskelige møter, og åpner for publikums deltagelse på en helt ny måte nå når de selv kan være med på å forme innholdet i The Private Library IN THE LIBRARY.

Når situasjonen er normalisert planlegger hun to hjemmebesøk til to utvalgte private «bibliotek». Hvor det blir og hva de vil inneholde vil tiden vise.

For å delta, send et portrett av det private biblioteket ditt til info@inthelibrary.net med emnelinjen The Private Library.